Best spannend, maar zo leuk...

Enigszins verlegen, timide en zichtbaar gespannen komt ze mijn studio binnen. Ze heeft een fotoshoot bij me geboekt en komt voor het kennismakingsgesprek. Ze wil graag, maar vindt het stiekem toch ook wel heel spannend. Logisch. Ik begrijp dat. Het is voor veel mensen spannend om in het middelpunt van de belangstelling te staan met een camera op je gericht. Tegelijkertijd is het heel leuk. Juist fijn om even de aandacht te krijgen die je verdient en het kan zomaar een enorme boost voor je zelfvertrouwen betekenen.

Het wordt een heel leuk en open gesprek. Ze vertelt dat ze is opgegroeid in een mannenwereld en ook in haar dagelijks leven is ze meer onder mannen dan onder vrouwen. “Ik probeer dan zo min mogelijk op te vallen en gewoon mijn werk te doen.  Als ik wel eens een beetje make-up draag of ik kleed me iets vrouwelijker dan anders, krijg ik vaak opmerkingen. Niet persé vervelende opmerkingen, maar ik heb daar niet altijd zin in, dus houd ik het allemaal sober.”

In de loop van het gesprek wordt mij wel duidelijk dat ze het echt wel leuk vindt om mooie make-up te dragen en zichzelf mooi aan te kleden. Een beetje meer glitter en glamour ziet ze wel zitten. Het is oprecht gaaf om te zien en te ervaren hoe open deze vrouw is naar mij en hoe kwetsbaar ze zichtzelf durft op te stellen. De rest van het gesprek geven we al enige vorm aan de geplande shoot. Wat vind ze mooi en wat niet? Welke sfeer gaan we voor? Welke kleding en accessoires neemt ze mee? De spanning is weg. Ook haar verlegenheid. Enthousiasme en nieuwsgierigheid zijn ervoor in de plaats gekomen. Ze heeft vooral veel zin in de shoot. Ik ook!

Deel deze blog op:

ANDERE BLOGS

Meer weten?

Wil je meer weten, heb je vragen of wil je eens vrijblijvend van gedachten wisselen over fotografie of video? Vul dan onderstaand formuliertje in en ik neem snel contact met je op. Je kunt natuurlijk ook bellen met 06-51510555 of mailen naar tjapko@tjapko.nl.

Ik wil gebeld worden:

Naam
Telefoon
Email