Tjapko Fotografie voor dynamische bedrijfsfotografie en sfeervolle portretten

Onlangs stond ik met een leuk artikel in onze lokale krant. De krant waar ik ergens eind jaren 80 van de vorige eeuw (!) mijn fotografie carrière begon. Heb je het gelezen? Ik heb het artikel ook hier op mijn website gepubliceerd.

Tjapko in de fotostudio in Pijnacker

Pijnacker- De foto’s gemaakt door Tjapko de Heus zijn adembenemend. Hij maakt bedrijfsreportages, eventueel in combinatie met een videoreportage, zakelijke portretten van ondernemers en dienstverleners en branding shoots. Daarnaast biedt hij vrouwen een bijzondere fotografische belevenis in zijn fotostudio in de vorm van krachtige portretshoots.  Hij heeft 35 jaar ervaring als fotograaf en dat is zeker terug te zien in zijn werk: sfeervol en technisch perfect. 

Bedrijfsfotografie
Tjapko’s belangrijkste activiteit op dit moment is bedrijfsfotografie. Daarmee laat je de identiteit van je bedrijf zien: wat doe je, wie ben je, waar sta je voor? 

Tjapko vertelt: “Ik vind het belangrijk om eerst in gesprek te gaan met een ondernemer om een beeld te krijgen van hem of haar, het bedrijf en de medewerkers. Een persoonlijke aanpak.  Ik begrijp dat elk bedrijf, iedere ondernemer uniek is, met zijn eigen specifieke waarden, mensen en sfeer. Daarom streef ik ernaar om diep in de kern van het bedrijf te duiken en de essentie ervan vast te leggen in mijn werk. "Op deze manier kan ik bedrijven helpen hun merk op een authentieke en boeiende manier te presenteren met  fotografie en/of video.” 

Een overzicht van het werk van Tjapko:

Tjapko in de fotostudio in Pijnacker

Portretten van vrouwen
De laatste jaren heeft Tjapko zich toegelegd op een bijzondere vorm van portretfotografie. 

“Een fotoshoot bij mij in de studio is een belevenis, een echt feestje. Inclusief lekkere hapjes, drankjes en muziek. Ook hierbij is de voorbereiding belangrijk. Eerst heb ik een kennismakingsgesprek met het model in de studio. Voor welke shoot kiest ze, hoe wil ze gefotografeerd worden?  Door de gesprekken bouwen we een vertrouwensband op, zodat het model zich op haar gemak voelt tijdens de shoot.

Een fotoshoot is meer dan alleen poseren voor een camera. Het is een reis van zelfontdekking, een kans om jezelf te zien op een manier die je misschien nog nooit eerder hebt gedaan. In de schijnwerpers staan kan spannend zijn, maar onthoud dat je het waard bent om gezien te worden - niet alleen door anderen, maar vooral door jezelf. Elke lach, elke rimpel, elk uniek detail dat jou maakt tot wie je bent, is het vieren waard.”

Soorten fotoshoots
Je kunt kiezen uit drie soorten shoots: een beautyshoot, een boudoir shoot of een zwangerschapsshoot.  

Voor de fotoshoot kan je een aantal verschillende outfits meenemen, waar je je mooi en comfortabel in voelt.  Een visagiste verzorgt professionele make-up en hairstyling.  

Bij de boudoir shoot kies je  voor wat meer sensuele foto’s, bijvoorbeeld in lingerie. 

Een zwangerschapsshoot levert een mooie reportage op, die je kunt koesteren als een beeldverhaal van een bijzondere periode in je leven. 

Tjapko: “Ongeveer twee weken na de shoot komt de klant voor de viewing; dan projecteer ik de foto’s op een groot scherm. Dat is altijd zo’n mooi moment. 

De klant kan zelf kiezen welke foto’s en kunstwerken ze wil kopen. Er zijn verschillende mogelijkheden: een collectie grote foto’s voor aan de muur, of een luxe doos met de serie foto’s in passe-partout, of een album”.

De kunstwerken van Tjapko zijn de investering meer dan waard, voor jezelf of voor je bedrijf!

Deel deze blog op:

ANDERE BLOGS

Meer weten?

Wil je meer weten, heb je vragen of wil je eens vrijblijvend van gedachten wisselen over fotografie of video? Vul dan onderstaand formuliertje in en ik neem snel contact met je op. Je kunt natuurlijk ook bellen met 06-51510555 of mailen naar tjapko@tjapko.nl.

Wil je meer weten, heb je vragen of wil je eens vrijblijvend van gedachten wisselen over fotografie of video? Vul dan onderstaand formuliertje in en ik neem snel contact met je op. Je kunt natuurlijk ook bellen met 06-51510555 of mailen naar tjapko@tjapko.nl.

Ik wil gebeld worden:

Naam
Telefoon
Email